Cestujte na Maldivy so špecialistom na Maldivy

REZORT DHIHALI - UNIKÁT MEDZI REZORTMI NA MALDIVÁCH

Jeden z najnovších prírastkov medzi maldivskými rezortami je Dhigali Maldives,

Čo robí Dhigali Maldives výnimočným a odlišným od desiatok ďalších 5* hviezdičkových rezortov?

Maldivské ostrovy sú pravdepodobne jedným z najromantickejších a najpríťažlivejších dovolenkových destinácií na svete. Krištáľovo čistá voda, biele piesočnaté pláže, tyrkysové lagúny a luxusné rezorty lákajú turistov z celého sveta. Jedným z najnovších prírastkov medzi maldivskými rezortami je Dhigali Maldives, ktorý sa nachádza na ostrove Dhigali v atole Raa, približne 45 minút letu hydroplánom z medzinárodného letiska v Male.

Čo však robí Dhigali Maldives výnimočným a odlišným od desiatok ďalších 5* hviezdičkových rezortov, ktoré sú roztrúsené po celom maldivskom súostroví? Pozrime sa na to bližšie.


1. Unikátny moderný dizajn v harmónii s prírodou

Prvá vec, ktorá vás na Dhigali Maldives zaujme, je jeho odvážny a moderný architektonický štýl. Zatiaľ čo mnohé maldivské rezorty sa držia tradičnejšieho "ostrovného" vzhľadu s drevenými a slamenými strechami, Dhigali sa pustil do odvážnejšieho a súčasnejšieho smeru.

Rezort bol navrhnutý uznávaným singapurským architektom Koichim Takadou, ktorý si dal za cieľ vytvoriť "harmonické prepojenie moderného dizajnu a panenskej prírody Maldív". Výsledkom je pôsobivá kombinácia čistých línií, prírodných materiálov a svieže vyzerajúcich pastelových farieb. Všadeprítomné použitie skla a otvorených priestorov spája interiér s exteriérom a umožňuje hosťom vychutnávať si nádherné výhľady na lagúnu a oblohu prakticky z každého miesta v rezorte.

Moderný nádych je vidieť aj na vybavení a dekoroch izieb. Okrem štandardných prvkov ako pohodlné postele, elegantný nábytok a veľké kúpeľne s výhľadom nechýbajú ani state-of-the-art technológie ako napríklad inteligentný systém osvetlenia, bezplatné vysokorýchlostné Wi-Fi pripojenie či prémiové zábavné systémy.

Dhigali však napriek svojmu modernému dizajnu nestráca kontakt s okolitou prírodou a lokálnou kultúrou. Architekt Takada umiestnil po celom rezorte viaceré zaujímavé artefakty a umelecké diela inšpirované maldivským umením a remeslami. Vyrezávané drevené panely, ručne tkané textílie či vitráže s tradičnými vzormi dodávajú rezortu autentický miestny charakter.


2. Štedro nastavený all inclusive program

"All inclusive" koncept dovoleniek je na Maldivách už pomerne bežný, no Dhigali Maldives sa rozhodol ísť ešte o krok ďalej a ponúknuť hosťom naozaj prvotriednyzážitok bez kompromisov s vlastným "Premium All-Inclusive" programom.

Už samotný privítací rituál po prílete naznačuje, že pôjde o špeciálnu dovolenku. Hostia sú po vystúpení z hydroplán privítaní osviežujúcim nápojom a studeným osuškou a odprevadení na luxusnú lodnú prehliadku lagúny okolo ostrova. Spolu s uvítacím balíčkom dostávajú i platenú tašku, slnečný klobúk, opaľovací krém a plážovú osušku - všetko potrebné pre príjemné chvíle strávené na slnečnej pláži.

All inclusive balíček zahŕňa raňajky, obedy a večere podávané v niektorej z troch à la carte reštaurácií s rôznymi kulinárskymi zameraniami:

  • Capers - živá medzinárodná kuchyňa s otvorenými kuchyňami a terasou s výhľadom na more
  • Jade - ochutnávka exotickej ázijskej kuchyne v štýlovom prostredí s možnosťou privátnej degustácie
  • Faru - gril reštaurácia so špecialitami z čerstvých miestnych surovín a morských plodov

Raňajky a večere sú servírované formou bohatých bufetových stolov, zatiaľ čo obedy pozostávajú z troj-chodového menu podľa vlastného výberu. V reštauráciách sa nepoužívajú žiadne plastové slamky a väčšina surovín pochádza od lokálnych dodávateľov alebo priamo z vlastnej záhrady rezortu.

Súčasťou all inclusive sú aj nealkoholické a vybrané prémiové alkoholické nápoje dostupné vo všetkých baroch a pri bazéne počas dňa. Večer sa o zábavu stará živá hudba či DJ v plážovom bare Haali. Minibary na izbách sú dopĺňané každý deň o pivo, nealko nápoje a snacky.

Pre aktívnych hostí je v cene ubytovanie zahrnuté aj požičanie neoprénov, kajakov a potápačskej výstroje, rovnako ako lekcie jogy, pilates či kruhových tréningov pod vedením skúsených inštruktorov. Za poplatok je možné absolvovať kurzy potápania či šnorchlovania alebo si vychutnať luxusné masáže a procedúry v hotelovom Spa centre.



3. Potápanie a šnorchlovanie v jednom z najlepších "house reefov"

Čistá priezračná voda a bohatá morská fauna a flóra je to, prečo väčšina turistov smeruje dovolenku práve na Maldivy. A rezort Dhigali rozhodne nie je v tomto smere výnimkou - práve naopak!

Už od prvých promo fotografií bolo zrejmé, že Dhigali sa môže pochváliť jedným z najkrajších a najrozsiahlejších "house reefov" (veľký koralový útes priamo pri rezorte) zo všetkých maldivských rezortov. Rozľahlý útes plný farebných tropických rýb a koralov sa nachádza len pár metrov od pláže a vodných víl a je prístupný prakticky kedykoľvek počas celého dňa.

Špeciálne pre potápačských nadšencov bol v rezorte zriadený PADI & SSI potápačský centrá s certifikovanými inštruktormi, ktorí tu ponúkajú Discovery kurzy pre začiatočníkov aj pokročilé tréningy. Flotila potápačského centra zahŕňa najmodernejšie jachty s profesionálnym vybavením a môže hostí vziať aj na odľahlejšie a menej preskúmané lokality v okolí.

Medzi najčastejšie pozorované druhy na house reefe patria murény, raje, korytnačky, nespočetné kŕdle rýb, španielsky tanečníci, ale aj žraloky a delfíny. Výlety loďou za pozorovaním žralokov a delfínov patria k najobľúbenejším aktivitám hostí Dhigali.

Kvalita a zachovalosť koralov na house reefe je pravidelne kontrolovaná a rezort má vypracovaný vlastný Coral Regeneration Program. Hoteloví biolόgovia vytvárajú špeciálne konštrukcie, na ktoré premiesťujú odlomené alebo poškodené koraly a tie potom znovuosádzajú do útesu.



4. Eko-friendly prístup a ochrana životného prostredia

Dhigali Maldives si plne uvedomuje, aké krehké a zraniteľné je životné prostredie malých ostrovov uprostred oceánu. Preto sa snaží minimalizovať svoj vplyv na okolie a byť čo najviac udržateľný a šetrný k prírode.

Medzi "zelené" opatrenia, ktoré rezort zaviedol, patrí napríklad:

  • Systém získavania a šetrenia energie zo solárnych panelov (rezort pokrýva asi 30% svojej spotreby elektriny zo solárnych zdrojov)
  • Recyklácia odpadovej vody, ktorá sa po prečistení používa na splachovanie a zavlažovanie
  • Redukcia plastového odpadu (plastové fľaše a slamky boli v rezorte zakázané, do všetkých izieb sú dodávané sklenené fľaše s pitnou vodou)
  • Triedený zber odpadu a spolupráca s firmami na jeho recykláciu
  • Používanie elektromobilov a kár namiesto spaľovacích motorov v areáli rezortu
  • Uprednostňovanie lokálnych potravín a surovín s nízkou uhlíkovou stopou

Okrem "interných" opatrení sa rezort Dhigali snaží zapájať aj hostí a zvyšovať ich environmentálne povedomie:

  • Hostia sa môžu pridať k potápačskému tímu a biologom pri ich ochranárskych a monitorovacích aktivitách
  • Organizujú sa výlety zamerané na čistenie pláže a okolitých ostrovčekov od náplav a odpadkov
  • V rámci projektu Adopt A Coral si môžu hostia "adoptovať" časť koralov na house reefe
  • Pravidelne sa konajú prednášky a workshopy o morskej faune, korytnačkách, vplyve klimatickej zmeny a pod.

Dhigali tiež úzko spolupracuje s Maldivským ministrom životného prostredia a lokálnymi komunitami na ochranárskych projektoch a pri zvyšovaní povedomia o udržateľnom turizme.



5. Široká škála aktivít a zážitkov pre každý typ dovolenkára

Hoci mnohé páry a novomanželia si vyberajú Maldivy ako destináciu hlavne pre pokojnú a súkromnú romantickú dovolenku, dnešní dovolenkári očakávajú aj možnosti zábavy a vyžitia. A presne v tomto vyniká Dhigali oproti niektorým konkurentom.

Rezort síce nie je veľký rozlohou, ale o to viac sa snaží vyhovieť každému typu hosťa a ponúknuť pestrý program:

  • Pre aktívnych: fitness centrum, tenisové kurty, volejbal, joga, vodné bicykle, kajaky, paddleboardy, parasailing, kitesurfing, vodné lyže, wakeboarding...
  • Pre gurmánov: špeciality maldivskej a ázijskej kuchyne, kurzy varenia, tematické gastro večery, ochutnávky vín, kokteilov a cigár, privátne piknikové koše...
  • Pre rodiny s deťmi: Kids Club s celodenným programom, animátori, detské ihrisko, kino, minigolf, spoločenské hry...
  • Pre páry: privátne plážové večere pri sviečkach, plavby pri západe slnka, spa procedúry pre dvoch, fotenie...
  • Pre dobrodružné typy: výlet na opustený ostrov, pozorovanie žralokov a delfínov, night snorchling s UV svetlom, výlet na lokálne ostrovy...
  • Pre kreatívne duše: lekcie maľovania, fotografovanie, kurzy pletenia z palmy, výroba kokosového oleja, lekcie DJ-ingu...

Veľkému záujmu sa teší aj "Sunset Dolphin Cruise", kedy sa hostia naladia so šampanským alebo kokteilom v ruke na palubu jachty a pozorujú kŕdle delfínov pri ich večernom "predstavení" na pozadí nádherného západu slnka nad obzorom.

Ak by ani tento pestrý zoznam nestačil, tak tím skúsených "Guest Experience Managerov" dokáže pre hostí na počkanie naplánovať takmer akýkoľvek špeciálny zážitok na mieru - od piknikov na opustenom ostrove cez kurzy potápania až po nezabudnuteľnú svadbu v záplave exotických kvetov. Samozrejmosťou sú privátne oslavy narodenín, výročí či žiadostí o ruku priamo na pláži.

Záver

Skombinovať moderný dizajn a luxusné vybavenie s nádychom lokálnej kultúry a prirodzeného prostredia tropického ostrova nie je vždy jednoduchá úloha. Tím okolo rezortu Dhigali Maldives sa však zhostil tejto výzvy na výbornú.

Vďaka odvážnej architektúre, štedro nastavenému all inclusive programu, perfektnej polohe na koralovom útesu, eko-friendly prístupu a širokej ponuke aktivít a zážitkov, dokázali z Dhigali vytvoriť rezort, ktorý má čím zaujať a pritiahnuť najrôznejšie skupiny dovolenkárov. Či už ste mladý pár túžiaci po romantike a súkromí, aktívna rodina s deťmi vyhľadávajúca zábavu alebo dobrodružná duša hľadajúca neobyčajné zážitky - Dhigali Maldives má potenciál uspokojiť všetky vaše túžby a očakávania od skutočnej dovolenky snov.

xNeviete nájsť čo hľadáte?
Vypracujeme Vám ponuku.
Súbory cookie
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predpokladáme, že chcete z našej webovej stránky dostávať všetky súbory cookie. Viac informácií
Ak nesúhlasíte, kliknite sem:

Nastavenie súborov cookie
Nutné súbory cookies
Nutné súbory cookie sú potrebné na poskytovanie základných funkcií na našej webovej stránke. Nutné súbory cookie sa nevyužívajú na ukladanie osobných údajov. Webová stránka nemôže správne fungovať bez týchto typov cookie.
Analytické súbory cookie získavajú informácie o vašom používaní webovej stránky. Ako nástroj na analýzu webu používame službu Google Analytics. Tento nástroj nám pomáha optimalizovať naše stránky a tým vám poskytnúť lepší užívateľský komfort.
Marketingové súbory cookie používame k prispôsobeniu informácií o našich produktoch a službách podľa vašich záujmov. Vďaka nim vám dokážeme zobrazovať relevantnú a zaujímavú reklamu.